Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Biljettsläpp: Rekordmatchen Sverige-Belgien 17 juni

Lördagen den 17 juni 2023 möter svenska damlandslaget i volleyboll stornationen Belgien i Sparbanken Skåne Arena i Lund. Biljetterna till Rekordmatchen – den största i svensk damvolleybolls historia – släpps måndagen den 27 mars kl. 12:00 via ticketmaster.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sveriges volleybolldamer vann European Silver League på hemmaplan 2022 och nu återvänder de till Lund för European Golden League. Foto: Robert Boman. Montage: Joakim Bengtsson.

Lördagen den 17 juni slår vi publikrekord för svensk damvolleyboll. 3 200 åskådare tar plats i Sparbanken Skåne Arena i Lund och agerar planens sjunde spelare för vårt svenska damlandslag som utmanas av världslaget Belgien i European Golden League.

Efterfrågan på att få uppleva det framgångsrika svenska damlandslaget på hemmaplan är stor och Svenska Volleybollförbundet räknar med högt tryck när biljetterna till Rekordmatchen släpps på Ticketmaster.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. måndagen den 27 mars kl. 12.00.

Det här kommer bli en riktig ”jag var där-upplevelse”, som man verkligen inte vill missa.Vill man vara säker på att få tag i biljetter gäller det att vara ute i god tid.

Matchen var från början planerad att spelas i Idrottshallen i Lund och när biljetterna släpptes i januari sålde sittplatserna slut på två dygn. Starkt samarbete mellan de arrangerande parterna har möjliggjort en flytt till Sparbanken Skåne Arena i Lund som ger ännu fler åskådare chansen att uppleva Sveriges framgångsrika volleybolldamer på hemmaplan.

Klarhet till klarhet

Damlandslaget, med skånska syskonparen Haak och Lazic i spetsen, har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Den historiskt starka femteplatsen vid 2021 års Europamästerskap följdes under 2022 upp av guld i European Silver League inför fullsatta läktare i Lund.

Efter förra årets succé återvänder nu Sveriges volleybolldamer till Lund för att spela två gruppspelsmatcher i 2023 års upplaga av European Golden League:

Evenemangen är ett samarbete mellan Svenska Volleybollförbundet, Visit Lund, Lunds kommun och Sveriges största volleybollklubb Lunds VK och får ekonomiskt stöd från Lunds kommuns evenemangspott samt från Visit Skåne AB. 

Det kan bli ytterligare matcher på svensk mark i slutet av juni och början av juli om Sverige avancerar till slutspel.

Vinnarna och silvermedaljörerna i European Golden League får sedermera chansen att kvala till Volleyball Nations League, den världsomspännande nationsturnering som avgörs årligen mellan världens främsta volleybollandslag.

LÄNKAR

Fler nyheter

Publicerad: 2023-03-27

Senast uppdaterad: 2023-03-27

Visa fler nyheter

Sponsorer