Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige möter Belgien i Golden League-semi - biljettsläpp måndag 19 juni 12:00

Belgien igen! Sveriges volleybolldamer är i historiskt Golden League-slutspel och ställs där på nytt mot världselvan, som man urstarkt hemmabesegrade så sent som i går.

Belgien och Sverige kommer på nytt drabba samman i Sparbanken Skåne Arena i Lund. Foto: Robert Boman.

Skulle Belgien eller Ukraina bli Sveriges semifinalmotståndare? Det var frågan inför söndagens avslutande gruppspelsmatcher i European Golden League.

Tidigare obesegrade Ukraina hade samlat ihop maximala nio poäng under de tre första omgångarna och var således det troligaste alternativet, men fjolårets Golden League-vinnare Frankrike bet ifrån rejält i match 4 och avgick med segern via 3-1 (25-18, 21-25, 25-16, 25-21) i Belfort.

Resultatet innebär att Belgien blir bästa gruppetta sett över de tre Golden League-grupperna och belönas för det med toppseedning inför slutspelet. Lägst seedat av de fyra slutspelslagen är Sverige, som tog sig vidare som bästa grupptvåa.

Både semifinal- och finalspelet avgörs i bäst av två matcher med hemma- och bortamöten. Sverige inleder på hemmaplan den 25 juni kl. 15:00 – och tack vare starkt samarbete med Visit Lund och arrangerande Lunds VK får vi åter chans att uppleva damlandslaget i fantastiska Sparbanken Skåne Arena, där det under lördagen slogs nytt publikrekord - 3 000 åskådare - för svensk damvolleyboll.

Vill man vara säker på att få tag i biljetter gäller det att vara ute i god tid. Efterfrågan på att få uppleva det svenska damlandslaget är stor och Svenska Volleybollförbundet räknar med högt tryck när biljetterna släpps på Ticketmaster.se måndagen den 19 juni kl. 12.00.

Returmötet i Belgien spelas onsdagen den 28 juni. Plats och starttid kommuniceras vid ett senare tillfälle.

I den andra Golden League-semin gör Tjeckien och Ukraina upp.

Vinnarna och silvermedaljörerna av European Golden League får sedermera chansen att kvala till Volleyball Nations League, den världsomspännande nationsturnering som avgörs årligen mellan världens främsta volleybollandslag.

LÄNKAR

Fler nyheter

Publicerad: 2023-06-18

Senast uppdaterad: 2023-06-18

Visa fler nyheter

Sponsorer