Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Golden League-final: "Vi behöver fokusera på oss själva"

Sverige fick en tuff start på European Golden League-finalserien i torsdags, där Ukraina tog hem segern i tre raka set. Nu väntar returmötet i Lund imorgon söndag. Volleyboll.se ger er förutsättningarna inför den avgörande drabbningen i Golden League 2023.

Foto: Robert Boman

Torsdagkvällen blev inte riktigt så som många volleybollsupportrar i Sverige hade tänkt sig. I den första matchen i Golden League-finalserien på bortaplan kom Sverige inte upp i sin vanliga nivå och förlorade klart med 3-0 mot ett starkt Ukraina.

Vi hade mycket problem med deras serve som hindrade oss från att kunna spela bra i anfallet. Samtidigt var vår egen serve inte tillräckligt bra för att utmana dem, analyserar förbundskapten Lauri Hakala.

Ni har imponerat stort i sommar, inte bara mot världsnationen Belgien. Efter torsdagens match var många i Volleybollsverige lite besvikna över era prestationer. Ju bättre det går desto högre blir förväntningarna. Känner ni den pressen som kommer utifrån?
– Pressen finns, såklart, det är en del av idrottsvärlden. Men vi behöver ha fokus på oss själva och på våra lagkamrater, sen är det lite som folk som går till jobbet varje dag som också vill prestera så gott de kan. Pressen känner man om man inte vet vad man gör, men det vet vi, så vi fortsätter följa vår plan. Vi litar på varandra och vi litar på vårt spel. Att fokusera för mycket på vad som händer där ute och vad som snackas om, det hjälper inte oss, fortsätter Hakala.

Utgångsläget imorgon är glasklart. För att knipa Golden League-seger behöver Sverige vinna matchen med 3-0 eller 3-1 för att tvinga fram ett avgörande Golden Set. En svår uppgift med tanken på hur starkt Ukraina kom ut på planen i torsdags. Däremot kommer Sparbanken Skåne Arena ännu en gång förvandlas till en ointaglig svensk volleybollborg som kommer att ge hela truppen mycket adrenalin.

– På söndag blir det en ny match! Vi går fortfarande med vårt motto "en boll i taget" och kommer att ta mycket energi från publiken på läktaren. Ett stöd vi verkligen behöver för den här avgörande matchen, säger Hakala.

Alla möjliga scenarier

  • Ukrainsk seger oavsett setsiffrorna innebär att Ukraina vinner European Golden League 2023
  • Svensk seger med 3-0 eller 3-1 ger ett Golden Set till 15 som avgör vem som vinner European Golden League 2023
  • Svensk seger med 3-2 innebär att Ukraina vinner European Golden League 2023

Det finns några få biljetter kvar till final 2:2 i Lund. Köp dina via Ticketmaster.se Länk till annan webbplats.!

Sveriges Golden League-matcher 2023

LÄNKAR

Fler nyheter

Publicerad: 2023-07-08

Senast uppdaterad: 2023-07-08

Visa fler nyheter

Sponsorer