Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Positivt generalrep mot världslaget Italien – Golden League-premiär nästa

Ny dag, ny vänskapsmatch och ny förlust i raka set mot världsfemman Italien. Men Sverige växte och visade upp helt annan slagkraft och självförtroende i torsdagskvällens tillställning. Trupp och ledarstab laddar nu om inför Golden League-starten på hemmaplan, 17-19 maj, då Spanien och Belgien gästar Sparbanken Skåne Arena i Lund.

Arkivbild: Alexandra Lazic visade klass när Sverige mötte Italien under torsdagskvällen. Foto: FIVB

Sveriges volleybolldamer fick bekänna färg i onsdagskvällens säsongspremiär, som var över i ett huj. Och även om också torsdagskvällens retur i Piacenza tog slut i tre raka akter så var det med en helt annan känsla det blågula laget lämnade planen.

Sverige höjde sig i samtliga spelmoment, inte minst i anfall där man var betydligt aggressivare och utnyttjade det ökade antalet lägen som det förtjänstfulla slitet i defensiven gav.

Följden var naturlig; en jämnare match där Sverige stundtals visade att man kan mäta sig med ett landslag fullproppat med stjärnor som under klubblagsäsongen huserar i världens främsta volleybolliga. Och då har svenska världsstjärnan Isabelle Haak - nybliven italiensk mästare och Champions League-vinnare - ännu inte anslutit truppen.

Siffrorna skrevs till 25-17, 25-22, 25-20 till fördel för hemmalaget.

Alexandra Lazic levererade 12 poäng, varav två block och ett serveess, och var med det både Sveriges och matchens poängstarkaste spelare. Anna Haak, Julia Nilsson och Paulina Lindberg fyllde på med ytterligare 8 poäng var.

– Det var betydligt mer avslappnat och aggressivt idag. Vi fick lite mer utdelning på spelet och det var kul. Vi kämpade också upp mer bollar och tog mer ansvar i andratouchen. Så klart finns det mycket kvar att jobba på, men ett stort steg framåt jämfört med igår. Nu pustar vi ut, laddar batterierna och bygger sen vidare på vårt spel inför nästa helg. Stolt över laget som trots en tuff gårdag vågade ta ett kliv fram idag - och att vi inte backade. Det visar på att vi är hungriga på att bli bättre. Den här insatsen ger oss helt klart mycket energi inför nästa helg. Hoppas vi kan gå in med samma energi och vilja där. Då kan det bli riktigt bra! säger Alexandra.

Jakt på historiskt VM-avancemang

Sveriges volleybolldamer har gått från klarhet till klarhet de senaste åren, med guld i European Silver League 2022 och silver i både European Golden League och Challenger Cup 2023. I mars blev även klart att Svenska Volleybollförbundet och Göteborg fått den historiska äran Länk till annan webbplats. att arrangera en av de fyra grupperna i damernas Volleyboll-EM 2026, vilket innebär att svenska damlandslaget är klart för sitt tredje raka EM-slutspel.

Vi kan med glädje konstatera att vi redan om drygt en vecka får chansen att uppleva dem på hemmaplan.

17–19 maj servar 2024 års upplaga av European Golden League i gång i Lund. Där dukas för volleyboll i världsklass tre dagar i sträck när stjärnspäckade Belgien och Spanien kommer på besök.

Sveriges volleybolldamer jagar historiskt avancemang till 2025 års VM-slutspel – och tillsammans sluter vi upp bakom dem och gör Sparbanken Skåne Arena till en ointaglig blågul volleybollborg!

Biljetter hittar du på TicketCo.se Länk till annan webbplats., där du kan välja mellan sittplats och ståplats till såväl enskilda matcher som ett komplett helgpaket som inkluderar alla tre:

  • 17 maj – 18:00: Sverige – Spanien
  • 18 maj – 16:00: Belgien – Spanien
  • 19 maj – 15:00: Sverige – Belgien

Håll utkik på volleyboll.se och i våra kanaler på sociala medier (@svenskvolleyboll) för löpande uppdateringar om landslagen i volleyboll och beachvolley!

LÄNKAR

Köp Golden League-biljetter på TicketCo.se! Länk till annan webbplats.
Om damlandslaget i volleyboll Länk till annan webbplats.
Officiell turneringssajt Golden League 2024 Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-05-09

Senast uppdaterad: 2024-05-09

Visa fler nyheter

Sponsorer