Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust, men en bra inledningsmatch av Sverige

Sverige förlorade inledningsmatchen mot titelförsvararen Tyskland med 3-0 i 8-nationersturneringen i Nederländerna, dock fanns det otroligt många glädjeämnen i det svenska laget.

Sverige - Tyskland 0-3 (13-25, 16-25, 15-25)

Tyskland vann förra årets 8-nationers i Spanien och är även i år en av favoriterna till slutseger tillsammans med hemmalaget Nederländerna.
I det svenska laget gjorde samtliga spelare, förutom Ulrika Blank, Floby sin landslagsdebut. En debut som var lyckad för hela laget. Sverige visade från första bollen att laget var i Nederländerna för att spela bra volleyboll.

Sverige hängde med bra!
Trots den stora skillnaden på erfarenhet och fysik spelade Sverige jämnt i början av de båda första och andra set, det var först i mitten av seten som Tyskland gjorde sina ryck i poängskörden och därmed avgjorde seten till sin egen fördel. I det tredje setet var det Sverige som var starkast i början och hade ledningen ända fram till den första tekniska time-outen vid 8-6, då hade Anna Stenlund, Glomersträsk blockat ner Tysklands 193 långa center två gånger under setets början! Men Tyskland kom igen och vände det avslutande setet till vinst med 25-15 och därmed även matchen med 3-0.

Sverige gjorde en mycket bra inledningsmatch i denna turnering, laget var aldrig utspelat men saknar framför allt erfarenhet av denna typ av spel för att verkligen kunna utmana lag av Tysklands kaliber. Sverige visade dock att de inte hade alltför står respekt för Tyskland utan spelade sitt eget spel med enkla utvägar, ett bra lagspel och en bra organisation på banan.
- Bland det roligaste i dagens match var att vi tog 6 poäng i block mot turneringens längsta lag och att tjejerna verkligen visade att de båda kan och vill spela bra volleyboll även internationellt, säger tränare Tony Westman.

Tyskland har bl.a. tre spelare över 190 cm och har en genomsnittslängd på första sexan(inkl. libero) med 184 cm. Sverige har en genomsnittslängd på sin första sexa med 174 cm.

Bra i Sverige var lagkapten Maria Andersson, Engelholm och nyskolade passaren Sofia Ögren, Gislaved. Sofia som under sommaren har omskolats från spiker till passare och gjorde en mycket förtroendeingivande insats som ger laget stora hopp inför framtiden.
Även lagets libero Hanna Kristins, Värnamo jobbade sig starkt in i matchen.

Övriga resultat
Pool A:
Frankrike - Belgien 3-1 (15-25, 28-26, 31-29, 25-15)
Pool B:
Italien - Schweiz 3-0 (25-21, 25-14, 25-13)
Spanien - Nederländerna 0-3 (13-25, 23-25, 15-25)

Fler nyheter

Publicerad: 2000-07-26

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer