Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust mot Belgien

Sveriges flickjunior förlorade mot Belgien i 8-turneringens andra dag. De svenska tjejerna lyckades inte alls att hitta tillbaka gårdagens spel mot Tyskland.

Sverige - Belgien 0-3 (11-25, 17-25, 12-25)

Sverige fick en dåligt start och kunde aldrig reparera den, de svenska tjejerna kom aldrig igång med baklinjespelet och därför blev anfallsspelet för enkelspårigt. Första set vann Belgien med 25-11, utan att riktigt behövt förta sig.
I det andra setet börjande Belgien bra med tunga servar och Sverige kom snabbt i ett stort underläge med 20-10, men då vaknade Sverige till för första gången i matchen, tackvare av flera blockpoäng av Anna Stenlund, Glommersträsk och Lina Sundström, Örkelljunga. Sverige blev offensiva och framåt och vann många bra dueller och tog in i poängskörden, dock räckte det inte hela vägen utan Belgien vann andra set med 25-17.
Sverige fortsatte att spela bra i början av tredje set innan Belgien började att serva tungt igen. Med sämre servmottagning kunde Sverige inte heller längre utmana belgiskorna och förlorade även tredje setet med 25-12.

Sverige hade stora problem med baklinjespelet under hela matchen, båda servmottagningen och försvaret hann inte med i Belgiens tunga spel. Det positiva var att Sverige fortsatte att blocka stabilt, framförallt av centrarna Lina Sundström, Anna Stenlund och högerspikern Ulrika Blank, Floby.
- Jag är besviken på att vi inte kunna samma offensiva och positiva stämning på banan som igår, har vi inte det är det svårt att match mittenlagen i turneringen. De är inte så mycket bättre än oss och därför har vi har inte råd med att hänga med huvudena mellan bollarna, säger lagets tränare Tony Westman.

Bättre servmottagning!
Sverige behöver till nästa match förbättra sitt servmottagningsspel för att kunna vara med och slåss om poängen mot Frankrike. Det svenska laget har inte varit utspelat än så länge i turneringen, men har inte riktigt kunna hänga med och spela fullt ut i de olika momenten. Med matcherfarenheten från dessa matcher kommer laget att utvecklas mycket framöver.

Nästa match:
27/7 kl. 17.00 Sverige - Frankrike

Fler nyheter

Publicerad: 2000-07-26

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer