Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tung start i Italien

Det blev ingen bra inledning på Italiensejouren för juniorlandslaget. En klar förlust mot Schweiz var inte vad man hoppats på när den första matchen spelades på söndagen.

U19-landslaget förbereder sig inför kommande veckas 8-nationers på plats nere i Italien, där turneringen avgörs med början på onsdag. Två träningslandskamper mot Schweiz står på programmet på söndag och måndag och det första mötet, som spelades i Terlizzi, blev allt annat än lyckat för svensk del.

Inledningen blev chockartad för svenskarna där inget stämde. Bland annat kom tre raka blockpoäng av firma Granvorka-Muntwyler i Schweiz och snabbt stod det 1-7 på poängtavlan. Efter den dåliga starten hämtade sig egentligen aldrig svenskarna. Resten av setet blev mer eller mindre en formsak och schweizarna vann klart med 25-15.

Andra set inleddes klart bättre och man började känna igen det spel som laget visat den senaste tiden. Ledning med 8-4 verkade lovande, men tyvärr föll man tillbaka i samma hjulspår som i inledningssetet igen. Schweizarna tog sig ikapp och förbi och setet blev till sist inte riktigt spännande. 25-21 blev setsiffrorna och klar fördel för de rödklädda.

För dagen i blått matchställ försökte svenskarna komma ur svackan, men tredje set blev en ny besvikelse. Anfallsspelet stämde inte och sju poäng i en svit gjorde att schweizarna punkterade matchen. Setet slutade vid 18-25 och en oväntat klar seger för Schweiz.

-Det var långt under den nivå vi visat upp under våra samlingar på slutet och det är svårt att hitta någon förklaring till varför det såg ut på det här viset, berättar tränaren Göran Persson. Nu är det bara att ta nya tag i revanschmötet imorgon, konstaterar han.

Ett extra set spelades också och då fick svenskarna till spelet bättre och Linus Ekstrand dominerade banan. 14 poäng hann han med att göra i det enda setet och segersiffrorna blev 25-22.

-Det fanns klara tendenser till förbättringar på ett flertal punkter och det är skönt att ha något att bygga på inför fortsättningen, menar assisterande coach Patrick Edgren efter setsegern.

Sverige – Schweiz 0-3 (15-25, 21-25, 18-25)
Bästa svenska poängplockare: Alfred Dalevik 6, Linus Ekstrand 5


Linus Ekstrand var outstanding i extrasetet

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer