Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Revansch och ett steg framåt

De svenska herrjuniorerna vann den andra träningsmatchen mot Schweiz nere i Italien. En jämn femsetare slutade med blågul seger och det ger extra råg i ryggen inför onsdagens premiärmatch i 8-nationers. Viktor Lindberg (bilden) var poängbäst.

Efter gårdagens svaga insats i det första mötet, så var det viktigt i dagens match att svenskarna fick till spelet bättre, så att känslan inför kommande, viktigare uppdrag skulle vara bra. Inledningen av första setet kändes som en nyckelfaktor, framför allt beroende på hur inledningen av gårdagens match såg ut och hur det senare gestaltade sig.

Något bättre såg det också ut, men det var långt ifrån så bra som man hoppats. Schweizarna såg ut att gå mot setseger då de var hela sex poäng upp. En ordentlig nivåhöjning gjorde dock att svenskarna kunde vända på steken och tog hem setet med 25-23.

I andra set var det samma symptom som i första set, med skillnaden att nu blev förbättringen inte lika stor från blågul sida. Därför gick också setvinsten till motståndarna med 20-25.

I tredje set fick vi äntligen se den önskade kvaliteten i det svenska spelet. Nu lyste misstagen med sin frånvaro och de starka ingripandena var betydligt fler. Setsegern blev solklar, 25-15.

Det såg också riktigt bra inledningsvis i det fjärde setet och vid 16-12 kändes det stabilt och att vinsten var nära. Tyvärr kom då en svacka och Schweiz gick ikapp och kunde även gå förbi fram till setvinst, mycket tack vare starkt blockeringsspel.

Ett avgörande set väntade alltså för att kunna skilja lagen åt. Svenskarna tog där kommandot från början och schweizarna jobbade sig närmare, men greppet om setet tappades aldrig. 15-11 stannade resultatavlan vid och en välbehövlig svensk seger var säkrad.

-Det var inte alls någon toppinsats, men ett stort steg i rätt riktning jämfört med gårdagen, summerar tränaren Göran Persson insatsen.

Nu väntar en vilodagg innan 8-nationersdrar igång på onsdag och då väntar riktigt tufft motstånd då Spanien står på andra sidan nätet.

-Det känns som de här två matcherna var väldigt viktiga att få eftersom det var länge sedan vi spelade match och det är stor skillnad på träning och riktig match, säger Oskar Jönson Vikterlöf i det svenska coachteamet.

Viktor Lindberg, Vingåker, och Lunds Jacob Link var de som var effektivast i anfallsspelet och Svedalapassaren och tillika lagkaptenen Fredrik Holgersson hittade sina anfallare riktigt bra.

Sverige - Schweiz 3-2 (25-23, 20-25, 25-15, 19-25, 15-11)
Bästa svenska poängplockare: Viktor Lindberg 19, Jacob Link 13


Jacob Link var bra mot Schweiz

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer