Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Jobbig förlust för damjuniorerna

Sverige föll tungt i Belgien. Efter att ha haft ledningen och pressat Holland förlorade man på onsdagen med 1-3 i set.

Sverige-Holland 1-3 (25-18, 25-27, 16-25, 15-25)

 

Idag ställdes Sverige mot ett Holländskt lag som när de väl kom igång i gårdagens match mosade Frankrike. Sverige inleder illa. Man låter en handfull pet och rull från det holländska anfallet gå i backen. Den klara taktiken från Holland gav utdelning direkt och svenskorna får problem. Efter några justeringar får man tag på motståndarnas anfall och tackar och tar emot när de dessutom bjuder på en hel del servemiss. Sverige å sin sida servar riktigt bra och får bort de storväxta holländskorna helt från nätet. Man glider ifrån till 16-11 och 21-14. Man sidoutar sedan fram till setvinst med hela 25-18.

 

Andra set öppnar med ett aggressivare Holland. Nu har man bättre koll på sin servemottagning och börjar hitta luckor i det svenska blocket. Lagen turas om att dunka in anfallsbollar men Holland ligger hela tiden ett antal bollar före. 10-16 blir 16-21 och brant uppförsbacke för svenskorna. Man taggar dock till och går ikapp! Slutbollarna blir spännande där ett antal missar från nervösa spelare på båda sidor gör att Holland skaffar sig setboll vid ställningen 26-25. Man avslutar med ett ess och vinner till slut detta viktiga set. Snöpligt för Sverige som spelat riktigt bra och så när gjort en fantastisk comeback!

 

Tredje set börjar återigen jämnt. Lagen följs åt strax innan den första tekniska timeouten. Därifrån finns det egentligen bara ett lag på banan. Holland stänger nu butiken och svenskorna mäktar bara med sex anfallspoäng på hela setet. Holländskorna har i och med att deras bagger kommit igång många bra anfallsutvägar att välja på och om inte det fungerar så gör den duktige passaren poäng på egen hand. 7-16 och 14-21 blir till slut 16-25 till Holland.

 

Sverige ser nu ut som ett slaget lag och frågan är om kraften finns kvar att kunna skaka fram ett femte set. Svaret är tyvärr nej. Efter en trist start med fem raka bollar direkt för Holland knaprar man ikapp tre av poängen direkt. Men det är det närmaste man kommer under resten av setet. Sveriges mottagning har nu sin sämsta period och anfallsspelet går i baklås. Holland maler på och defilerar till setseger med 25-15.

 

En fin insats i två set av svenskorna som visar att man kan spela mycket fin volleyboll. Sett under hela matchen så vinner man dock för lite bollar i sitt anfallsspel samtidigt som servemottagningen hade behövt höjas några snäpp för att kunna rubba holländskorna. Man fick tyvärr inte heller tag på sina motståndare i blockspelet och i längden blev detta för tufft.

 

Toppar i Sverige idag var centrarna Stina Rix och Diana Lundvall. Emelie Hedenberg stod också för en fin match på sin vänsterkant. Nu väntar match mot Frankrike i morgon för att avgöra placeringen i gruppen. Vinner Tyskland mot Frankrike på onsdagskvällen är Sveriges chanser till semifinalspel tyvärr borta.

 

Poänggörare:

 

Stina Rix 15p

Emelie Hedenberg 11p

Diana Lundvall 7p

Isabelle Haak 4p

Carolina Ljung 4p

Klara Ribom 2p

Nellie Fredriksson 2p

Konstantina Lazaridou 2p

Anna Haak 1p

 

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-24

Senast uppdaterad: 2013-07-24

Visa fler nyheter

Sponsorer