Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny femsetsförlust för herrjuniorerna

U19-landslaget förlorade återigen i ett avgörande set i 8-nationers i italienska Corato. Den här gången var det Schweiz som drog det längsta strået i en rafflande tillställning.

Efter gårdagens tunga förlust mot Spanien gällde det att kunna ladda om inför matchen mot Schweiz. Chansen till semifinal var fortfarande i lagets egna händer och tre poäng skulle göra läget ganska bra inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Frankrike.

Det flöt dock inte på alls lika bra i starten som det gjorde i inledningsmatchen. Svenskarna hade inte samma harmoni i spelet och uppträdandet och fram till underläge 12-13 var det lite uppförsbacke. Då kom dock en period där man kände igen laget från onsdagen. Sverige rann ifrån och vann setet komfortabelt med 25-17.

I andra set föll blågult tyvärr tillbaka lite igen. Schweizarna kom tillbaka i matchen och var oftast i ledningen, även om de också var lite svajiga. Till sist var ändå Schweiz strået vassare och kvitterade efter 25-20.

Starten på det fjärde setet blev allt annat än lyckad.  9-3-ledning för Schweiz gjorde att det såg ganska mörkt ut, men en rejäl upphämtning såg till att det blev riktigt spännande på slutet. Svenskarna var först till setboll, men den räddades av Schewiz som sedan skaffade sig en möjlighet att vinna setet. En servemiss av Granvorka spolierade den chansen, och när sedan Patrik Ödvall gjorde ett serveess, så var det återigen svensk setboll. En ny miss av Granvorka, denna gång i anfall, gav svensk setvinst med 27-25.

Det fjärde setet blev riktigt rafflande. Spelkvaliteten höjdes nu och det var två välspelande lag som följdes åt i matchprotokollet. Sverige var först till matchboll, men den resulterade inte. Sedan hade Schweiz tre möjligheter som räddades. En ny svensk matchboll gav heller inte utdelning utan det var till sist Schweiz som vann med 30-28.

Om man tyckte att fjärde set var spännande, vad ska man då säga om det femte? Det var riktigt jämnt hela vägen genom setet, men Sverige skaffade sig två matchbollar vid 14-12. Tyvärr utnyttjades inte någon av dessa och det skulle bli betydligt fler möjligheter åt båda håll. Tyvärr fick mycket duktige Alfred Dalevik här utgå på grund av en fotskada. Trots detta så skaffade sig Sverige ytterligare fyra matchbollar men kunde inte knyta ihop säcken. Istället så blev det Schweiz som på sin fjärde matchboll kunde avgöra på ett stort block till 25-23. Ridå ner för Sverige och nu har man inte semifinalmöjligheten i egna händer längre. Vid seger och tre poäng mot Frankrike så krävs det att matchen mellan Spanien och Schweiz går till fem set för att det ska bli semifinal. Annars får man nöja sig med spel om placeringarna 5-8.

-Vi håller inte samma nivå idag som i gårdagens match, men spelar ändå upp oss under matchens gång, säger coach Göran Persson. Vi har sex matchbollar utan att kunna avgöra och det är ruskigt små marginaler som avgör, berättar Persson.

Centeranfallet var dagens största glädjeämne där mittenduon Patrik Ödvall och Benjamin Engström hade en effektivitet på 62,5%, en oerhört hög siffra.

Sverige - Schweiz 2-3 (25-17, 20-25, 27-25, 28-30, 23-25)
Bästa svenska poängplockare:  Viktor Lindberg 28, Benjamin Engström 14

Samtliga resultat från turneringen finns här Länk till annan webbplats..


Benjamin Engström och Patrik Ödvall satte det mesta.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer