Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vinst mot Frankrike!

I tredje gruppmatchen kom första segern för Sverige i 8-Nationers i Belgien. Tjejerna besegrade Frankrike med 3-0.

Sverige-Frankrike 3-0 (25-16,26-24,25-13)

 

Sverige hade som taktik att bomba de franska vänsterkanterna med serve och det var verkligen någonting som gav utdelning i första set. Det tuffa servandet gav svenskorna mängder med gratispoäng och enkla anfall från fransyskorna. Sverige förvaltade detta på ett bra sätt och glider tidigt ifrån. 16-9 växer till 25-16 och enkel vinst i det viktiga första setet.

 

Andra set börjar som det första slutar med svensk dominans. 7-3 och glada miner förbyttes till stressade när Frankrike äter sig ikapp. Misstag efter misstag från svenskorna gör att Frankrike går förbi och rycker till hela 16-11 vid den andra tekniska timeouten! Den svenska servemottagningen har sin bästa period i matchen men man har väldigt svårt att vinna boll i anfall. Frankrike har faktiskt det motsatta, halvrisig servemottagning men bra utdelning i anfall! Den något annorlunda kombinationen tar laget till ledning 22-18. Här sätter dock svenskorna ner foten och gör en mäktig upphämtning! Man servar bort fransyskorna från nät och tar till vara på de enkla bollarna på ett bättre sätt än i tidigare matcher. Nervösa spelare på båda sidor nätet men Sverige är coolare på slutbollarna och kniper setet med 26-24!

 

Efter den häftiga avslutningen av set två är det nu bara ett lag på banan. Sverige mosar på med serven och har sin bästa period gällande anfallsspelet. Varannat anfall vinns under setet och med de siffrorna är det såklart svårt för Frankrike att stå emot. 25-13 blir siffrorna i detta set och därmed säkrar svenskorna tredjeplatsen i gruppen. Detta innebär match mot Schweiz i morgon fredag i kampen om femteplatsen i turneringen.

 

Matchen idag var ett steg i rätt riktning för det svenska laget. Man spelar bättre och bättre under längre perioder än i tidigare matcher. Grundspelet är också på en bättre nivå än tidigare. Diana Lundvall visar åter igen hur viktig hon är för det svenska laget och är poängbäst med 14 poäng. Centerkollegan Stina Rix vill inte vara sämre och gör även hon en fin match. Nellie Fredriksson gör också en bra insats från sin högerposition där hon gör sammanlagt 11 poäng. Men en av de kanske viktigaste detaljerna i dagens match är den vändning svenskorna gör i andra set. Inhopparna som ser till att vara med och vända detta setet när det såg som mörkast ut. Frida Kindbom tar över som passare och visar med bra variation i passningsspelet och härlig defense att hon vill ha en startplats framöver. På vänsterkanten kommer Rebecka Gustafsson och Anna Haak in och börjar med att spela fin servemottagning tillsammans med liberon Isabella Kuné. Tjejerna får fortsatt förtroende i tredje set och bidrar i allra högsta grad att resultatet blir som det blir.

 

Poänggörare i Sverige:

 

Diana Lundvall 14 p

Nellie Fredriksson 11 p

Stina Rix 8p

Konstantina Lazaridou 5p

Anna Haak 4p

Emelie Hedenberg 3p

Rebecka Gustafsson 2p

Frida Kindbom 1p

Klara Ribom 1p

Isabelle Haak 1p

 

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-25

Senast uppdaterad: 2013-07-25

Visa fler nyheter

Sponsorer