Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dystert mot Schweiz

Schweiz besegrade Sverige med 3-1 i 8-Nationers i Herentals, Belgien. Nu väntar spel om plats 7/8 mot Frankrike i morgon lördag.

Sverige-Schweiz 1-3 (21-25,10-25,25-23,13-25)

 

Sverige ställdes nu mot Schweiz i kampen om femteplatsen i turneringen. Schweiz som presterat bra under veckan visade sig bli så svåra som man förväntat sig. De schweiziska tjejerna håller ihop sin servemottagning betydligt bättre än vi sett tidigare i turneringen och svenskorna får inte grepp på deras attacker. Sverige gör sin vana trogen en ordentlig uppryckning efter mitten av setet men man är inte riktig nära att vinna setet. 21-25 och uppförsbacke.

 

Set två blir en mardröm. Schweiz fortsätter att mala på och svenskornas anfallsspel havererar. Endast tre anfallspoäng på hela setet ger hemska 10-25 till Schweiz.

 

Tredje set blir Sveriges klart bästa. Man visar här betydligt bättre energi och har en ledning genom hela setet. Schweiz kryper dock närmare mot slutet och det blir spännande på slutbollarna. Sverige är dock coolast och kniper setet med 25-23.

 

Fjärde setet påminner tyvärr mycket om det tredje. Stora problem med servemottagningen och få anfallspoäng. Trots ledning vid första tekniska timeouten så vänder Schweiz omgående och rycker enkelt ifrån. Man är hur stabila som helst och vinner setet med 25-13. Förlust 1-3 och turneringens svagaste insats där man under perioder är utspelade av Schweiz. Nu gäller det att ladda om batterierna för morgondagens match mot Frankrike. Vinst betyder att sjundeplatsen är bärgad.

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-26

Senast uppdaterad: 2013-07-26

Visa fler nyheter

Sponsorer