Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Frankrike för svåra

Frankrike vann med 3-0 mot det svenska herrjuniorlandslaget i den avslutande gruppmatchen i 8-nationersturneringen i italienska Corato. Därmed blir det spel om platserna 5-8 för laget de två avslutande dagarna.

Det fanns en liten möjlighet att svenskarna skulle nå semifinal inför den sista dagen. Tre poäng mot Frankrike, dvs seger med minst 3-1 var en förutsättning. Den andra var att dagens sista match mellan Schweiz och Spanien skulle gå till fem set. Ingen enkel sak alltså, men de blågula grabbarna var fast beslutna att göra vad man kunde för att uppfylla sin del.

I början av matchen följdes lagen åt, men från 12 lika så tog fransmännen initiativet. Sverige krigade för att komma ikapp, men lyckades inte tillräckligt bra och hade inte heller marginalerna med sig. 25-21 slutade setet vid.

I andra set var det jämnt betydligt längre. Vid 22-22 såg det väldigt hoppfullt ut, men fransmännen var snäppet vassare i avslutningsbollarna och plockade hem setet med 25-23.

Därmed var alltså chansen till en placering i topp fyra borta och här valde coachen Göran Persson att ge välbehövlig vila till några av startspelarna och välförtjänt speltid till de som inte fått stå på banan så mycket hittills. Inledningen av setet var riktigt bra, men sedan mäktade man inte med att hålla jämna steg med fransmännen.

-Vi gör en helt okej match, men okej är inte tillräckligt bra för att segra mot fransmännen, menar tränaren Göran Persson. Vi hade behövt göra en toppinsats och det lyckas vi inte med, nu ska vi plocka fram det bästa imorgon istället, avrundar han förhoppningsfullt.

Spanien besegrade sedan Schweiz enkelt, så en seger mot Frankrike hade inte räckt för en semifinalplats. Imorgon väntar Italien, som slutade trea i sin grupp.

Sverige - Frankrike 0-3 (21-25, 23-25, 13-25)
Bästa svenska poängplockare: Viktor Lindberg 13, Jacob Link 8

Se alla resultat från turneringen här Länk till annan webbplats..


Viktor Lindberg gjorde flest poäng

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer