Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seger till sist

Juniorlandslaget tog revansch på Schweiz i 8-nationers sista match i italienska Trinitapoli. Efter en svag start höjde sig laget och kunde vinna efter fyra set. Segern innebär att laget slutar på sjunde plats.

Efter holmgången mot Italien på lördagskvällen som slutade efter klockan 22, så gällde det att kunna ladda om till morgonmatchen mot Schweiz som började redan 09.30. Det gällde att vinna om man ville undvika sistaplatsen. Svenskarna som spelat så bra, men inte lyckats vinna, var oerhört sugna på seger. Trots det så såg det riktigt illa ut i matchinledningen. Det var slitna spelare efter en lång turnering som äntrade banan och det tog ett set innan laget vaknade. Första set vanns enkelt av Schweiz med 25-18.

Efter några väl valda ord av coachen Göran Persson och en ordentlig omladdning av spelarna så såg det klart bättre ut i det andra. Nu kämpade laget hårt och block- och försvarsspelet började fungera ganska bra. Setsiffrorna från det första setet, om än omvända, repriserades.

I tredje set fick publiken äntligen se samma lag som visat upp så bra insatser tidigare under veckan. Nu började alla moment stämma, samtidigt som det såg tämligen håglöst ut på andra sidan nätet. Poängen rann iväg ganska fort och poängskillnaden växte och växte. Solklara 25-10 slutade setet vid.

Förhoppningen var att det fina spelet skulle fortsätta, men ganska snabbt såg man att så inte skulle bli fallet. Schweiz ordnade fyra poängs försprång och det började kännas som att det skulle krävas ett avgörande set ännu en gång. Märkta av de tidigare tre förlusterna under veckan ville de svenska spelarna verkligen inte släppa det så långt och gjorde en sista kraftansträngning för att komma ikapp. Det lyckades också och dessutom kunde svenskarna dra ifrån något. Man spelade sig fram till fyra matchbollar, men två förlorade anfall gjorde att det blev nerv i avslutningen. En misslyckad schweizisk passning blev till sist det som satte stopp för matchen, och svenskarna belade därmed sjundeplatsen.

-Killarna har verkligen förtjänat den här segern, vi har spelat så bra i flera matcher utan att lyckas vinna och oturen har grinat oss i ansiktet med både skador och marginaler, säger Göran Persson, svensk tränare. Vi missade målet att gå till semifinal med liten marginal, men det känns ändå oerhört skönt att få avsluta med en seger, summerar han.

Sverige - Schweiz 3-1 (18-25, 25-18, 25-10, 25-22)
Bästa svenska poängplockare: Viktor Lindberg 19, Jacob Link 12

Samtliga resultat finns här Länk till annan webbplats..


Johan Svensson klev in och gjorde bra ifrån sig och Filip Mokelainen har varit stabil libero genom hela turneringen

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer