Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Juniordamerna laddar inför EM-kval

Den 3-5 januari spelar de svenska juniordamerna EM-kval på hemmaplan i Katrineholm. De flesta av spelarna går på Riksidrottsgymnasiet, och har därför samtränat den senaste tiden för att hitta sina positioner och ladda inför utmaningen i januari.

- Vi har jobbat en hel del tillsammans för att få ihop laget. En spelare som inte går här på Riksidrottsgymnasiet i Falköping ansluter i nästa vecka då träningslägret startar direkt efter julhelgen, säger landslagscoach Adrienne Marie.

Meriterad landslagscoach

Adrienne Marie är ursprungligen från Australien, och har spelat i 23 år och har bland annat representerat det australiska landslaget på VM i volleyboll. Dessutom har hon varit tränare på internationell nivå, innan hon kom till Sverige och Falköping i somras för att vara tränare och landslagscoach.

Motiverade juniorspelare

- Vi har gjort en del förändringar i laget för att få till samspelet och det ska bli spännande att dra igång träningslägret den 27:e. Tjejerna är motiverade och ser fram emot mästerskapskvalet i Katrineholm, säger Adrienne.

Hon har varit med på många mästerskap i både volleyboll och beachvolley genom åren och ser både för- och nackdelar med att spela på hemmaplan som junior.

- Man vill ofta så mycket och kan bli extra nervös när man spelar inför hemmapublik. Samtidigt är det en motor i sig för många att få visa upp sig. Duveholmshallen i Katrineholm är en väldigt bra arena med goda förutsättningar, så vi kommer att se till att trivas, avslutar Adrienne.

Träningslägret är i Falköping 27-30 december och samling den 1 januari med uppladdning inför att åka till Katrineholm den 2 januari där det blir träning inför första matchen mot England kl 18 den 3 januari. De andra lagen i fyrlagsgruppen är Lettland och Norge.

Spelschemat Länk till annan webbplats.

Den svenska juniortruppen som är uttagen till EM-kvalet:

Stina Rix, Ystads VK

Fanny Andersson, Engelholm VS

Hanna Remme-Larsson, Sollentuna VK

Alma Hurtig, Engelholm VS

Assarina Prütz, Engelholm VS

Ottilia Fröger, Svedala VBK

Diana Lundvall, Sollentuna VK

Konstantina Lazaridou, Södertelge VBK

Klara Andersson, Tuve VK

Tilda Hellgren, Örebro VBS

Paulina Nilsson, Engelholm VS

Amanda Skogström, Smålandsstenar VBK

Coach: Adirenne Marie

Assisterande coach: Patrick Edgren

Team Manager / scouting: Oskar Vikterlöf Jönsson

Fler nyheter

Publicerad: 2013-12-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer