Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U18-landslaget på plats i Valladolid

På tisdag är det premiärdags för den nyinstiftade turneringen WEVZA Championships och det svenska juniorlandslaget är specialinbjudna efter att Schweiz hoppat av årets mästerskap.

Sverige har länge deltagit i den årliga turneringen 8 nationers, som har varit ett samarbete mellan de åtta länderna Spanien, Belgien, Tyskland, Nederländerna, Frankrike, Italien, Schweiz och Sverige. I höstas bildades den västeuropeiska zonen WEVZA och där ingår de övriga sju nationerna, samt Portugal. Sverige är med i den nordeuropeiska zonen NEVZA. Vid bildandet av WEVZA beslutades att man skulle arrangera egna mästerskap och därmed skulle också 8 nationers upphöra. I våras lämnade Schweiz besked att de inte skulle delta i årets turnering och då var arrangörslandet vänliga nog att bjuda in Sverige som åttonde lag.

Sverige vann det nordeuropeiska mästerskapet med den här årskullen i höstas, men det är svårt att sia om möjligheterna i den här turneringen eftersom det är första gången länderna ställs mot varandra. Det är normalt sett mycket starka länder som svenskarna får möta i det inledande gruppspelet, då man ställs mot i tur och ordning Frankrike, Italien och Belgien. De två tätlagen går till semifinal medan grupptrean och -fyran får spela B-slutspel.

-Det blir en stor upplevelse för killarna, framför allt för de som inte spelat på den här nivån tidigare, förklarar tränaren Aldis Jaundzeikars. Det är högre nivå på den här turneringen än de nordiska mästerskapen, så det blir en viktig erfarenhet, menar han. Vi sätter inget stort mål förutom att vi ska visa vårt bästa spel under veckan och om vi kan spela på topp så kan vi definitivt hota toppnationerna, avslutar Jaundzeikars hoppfullt.

Turneringen spelas i Valladolid och matcherna kommer streamas av det spanska förbundet på http://directos.rfevb.com/directos Länk till annan webbplats..
Matcherna kan också följas via live score på www.rfevb.com Länk till annan webbplats. och www.wevza.com Länk till annan webbplats..

Sveriges gruppmatcher
Tis 22/7 kl. 17.00 Sverige-Frankrike
Ons 23/7 kl. 17.00 Sverige-Italien
Tor 24/7 kl. 17.00 Sverige-Belgien

Fler nyheter

Publicerad: 2014-07-21

Senast uppdaterad: 2014-07-21

Visa fler nyheter

Sponsorer