Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust i inledningen av WEVZA U18 Championship

Sverige inledde klockan 17.00 WEVZA U18 Championship mot Frankrike i en osande het hall i Valladolid, Spanien. Bra inställning och stundtals mycket bra spel räckte inte mot ett Frankrike som var för starka i de avgörande lägena och vann med 3-1 i set

De första matcherna i WEVZA U18 turneringen i Valladolid har just spelats och det dygn som spenderats på plats har för de svenska spelarna handlat om att skaka av sig resan, vänja sig vid den rymliga hallen och framför allts syna se andra lagens spelare. Stora volleybollnationer, kommande storspelare och så väl fascinationen som förhoppningen är stora inför turneringen.

Inspirerad start i början första

Sverige börjar mycket starkt och tar med hjälp av serve och bra block en 8 - 5 ledning i det första setet innan Frankrike vaknar till liv. Startuppställningen utgörs av Victor Nielsen, Jacob Link, Jacob Molin, Martin Bergman, Andreas Brink, Johan Gruvaeus och liberos Peter Blomgren samt Filip Nilsson. Fem raka franska poäng tar fransmännen ikapp och förbi. Sakta fortsätter de sen dryga ut sin ledning något innan en stark avslutning med tungt servetryck och 4 ess ger första set till Frankrike med 25-17.

Storspel i andra set

Sverige svarar upp och det andra setet börjar jämnt där lagen byter ledning till underläge men med max två poängs skillnad fram till Sverige rycker till 17-12 via blockpoäng, serve ess och motståndarmisstag. En ledning som ett storspelande svenskt lag lyckas hålla till setvinst 25-18 och utjämning 1-1 i set.

Tyngsta möjliga start på tredje set

Det tredje setet börjar mycket tungt med underläge 0-7 innan Sverige lyckas ta tillbaka serven och ta några poäng. Sverige kämpar här hårt för att ta ifatt det stora underläget och viljan är det inget fel på. 10-12 är det närmaste man kommer innan Frankrike kan utöka ledningen igen och segla iväg till seger 25-18 efter en stabil avslutning.

Kamp i fjärde

Inledningen av det fjärde setet blir mycket jämn och välspelad med ett antal längre bolldueller. Sveriges passare Victor Nielsen lyfter in centrarna Andreas Brink och Martin Bergman mer i spelet vilket ger utdelning inledningsvis. Setet står här och väger fram till 15 lika med blott side out och enstaka poäng fram och tillbaka innan Frankrike ännu en gång får ner sin starka servare, Högerspelaren Joachim Panou som bäddar för en trepoängsledning. Sverige tar tillbaka ett poäng men när det är dags för avgörandet så tar fransmännen kommandot och genom sideout och två snabba poäng avslutar de matchen 25-20 och 3-1 i set.

- Vi varvar storspel med lätta misstag i dagens match, kommenterar assisterande tränare Göran Persson och fortsätter, trist att vi inte kan spinna vidare på den fina starten i det första setet och att vi inte kan ta tillvara på de chanser som vi har både i tredje och fjärde.

Poängbäst för dagen var Jacob Link med sina 22 poäng, men även Andreas Brink med 12 poäng, varav flera fina block, debutanten Martin Bergman samt passare Victor Nielsen förtjänar omnämning.

 

Kommande matcher:

Onsdag 23 juli 17.00 Sverige – Italien

Torsdag 24 juli 17.00 Belgien – Sverige

 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-07-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer