Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bakslag mot Portugal

Grabbarna i det U18-landslaget gjorde sin hittills sämsta match i WEVZA Championship när det blev förlust mot Portugal i tre raka set på fredagskvällen.

Fjärde dagen av WEVZA Championship i spanska Valladolid innebar den första slutspelsmatchen där Portugal väntade. Nu var det en match där man inte var nederlagstippade på förhand till skillnad från gruppspelet där motståndarna var klara favoriter. Dessutom börjar det bli slitna kroppar och huvuden efter ett antal tuffa dagar. Om det var någon av dessa orsaker som gjorde att det såg håglöst ut i matchinledningen eller om det berodde på något annat är svårt att svara på, men Portugal tog i alla fall kommandot från början och svenskarna fick inte alls till det.
Trots att spelet inte stämde så jobbade sig Sverige ändå fram till ledning med 20-18. Dock kom det några enkla misstag som kostade det blåklädda laget setsegern, 22-25 till Portugal.

I andra set blev det en riktigt bedrövlig inledning. 0-8 vid den första tekniska timeouten gav inte mycket hopp om en scenförändring, men laget gav inte upp och var på väg att komma tillbaka in i setet. Återigen kom det då några slarviga missar som tillintetgjorde chansen att ta sig ikapp. I slutet rasade poängen iväg i raskt takt till portugiserna och 15-25 stannde setet vid.

Lite revanschlusta för den bleka insatsen så långt kom fram i tredje setets början. 5-0 gav nytt hopp om en vändning och fram till 9-4 såg det ljust ut. Då hamnade blågult i en ny svacka och 8 raka poäng till Portugal kom som ett brev på posten. Svenskarna fortsatte ändå att kriga och avslutningen blev riktigt spännande. Sverige lyckades inte utnyttja sin enda setboll utan två portugisiska blockpoäng fram till 27-25 avslutade matchen.

Nu väntar Nederländerna i den avslutande matchen på lördag förmiddag och den gäller placeringarna sju och åtta.

-Vi saknade glöden som funnits i de tidigare matcherna och nu gäller det att hitta den igen och det ganska kvickt, för det är inte många timmar till morgondagens match, berättar Göran Persson i coachteamet. Jag hoppas att revanschlustan efter dagens förlust gör att vi kan få till turneringens bästa insats imorgon, avslutar Persson.

För alla resultat, bilder mm., se WEVZA:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sverige - Portugal 0-3 (22-25, 15-25, 25-27)
Bästa svenska poängplockare: Jacob Link 15, Johan Gruvaeus 10

Fler nyheter

Publicerad: 2014-07-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer