Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Avslutande seger mot Holland

I turneringens sista match tog U18-landslaget sin första seger i WEVZA Championship, då man besegrade Nederländerna i raka set efter en mycket stabil insats. Laget slutar därmed på sjunde plats i turneringen.

Revanschlustan efter gårdagens misslyckande i Portugalmatchen var tydlig i matchförberedelserna, men det blev ändå en trevande start. De fem första poängen gick till Nederländerna, men sedan kom svenskarna igång på allvar. Redan vid 6-6 var man ikapp och sedan var det Sverige som var i förarsätet. Holland gav aldrig upp utan det var tuff kamp ända in i slutbollarna, men Johan Gruvaeus slog in tre härliga anfall i de avslutande poängen och det gav setvinst med 25-23.

I andra set stämde allt för Sverige, medan Nederländerna hade det riktigt tungt. Allt svenskarna gjorde fungerade och man lyckades till och med göra poäng på baggerslag. Odiskutabla 25-16 och det kändes väldigt lovande inför det tredje setet. Nu gällde det dock att se till att det inte blev någon svacka, vilket är väldigt vanligt i dessa lägen.

Det lyckades man alldeles utmärkt med när det tredje setet satte igång. Sverige fortsatte i samma tempo och tog ett ordentligt grepp om händelserna. Det var bara när holländarna närmade sig från 21-11 till 22-17 som det blev lite spännande. Jakob Molin visade då vägen genom ett resolut anfall till 23-17 och sedan slog Johan Gruvaeus till två gånger och matchen var avgjord. Det stora segerjublet tog vid, både på planen och i den tillresta supporterskaran, som gjorde ett härligt jobb hela veckan i stöttandet av det svenska laget.

-I dag höll vi de egna misstagen borta på ett fördömligt sätt, både i anfall och serve hade vi riktigt bra effektivitet, berättar den assisterande tränaren Göran Persson.

Huvudtränaren Aldis Jaundzeikars var givetvis också mycket nöjd efter segern.
-Det känns väldigt positivt att killarna samlade tankarna så bra efter gårdagens bleka prestation, säger Jaundzeikars. Det har varit en lång och tuff tränings- och matchperiod och det är inte lätt att orka hålla fysik och mental förmåga i topp hela tiden, men det är riktigt kul att få avsluta på topp, menar Aldis Jaundzeikars, som ger hela laget mycket bra betyg för dagens match.

Sverige - Nederländerna 3-0 (25-23, 25-16, 25-17)
Bästa svenska poängplockare: Jacob Link 14, Johan Gruvaeus 13

Bilder och samtliga resultat från turneringen finns på WEVZA:s hemsida Länk till annan webbplats..


Den svenska truppen i Valladolid

Fler nyheter

Publicerad: 2014-07-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer