Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seger i svängig femsetare

Grabbarna i U19-landslaget besegrade England i en tuff tillställning i lagets första match i Nevza Championship i danska Ikast.

Det blev en rejäl kamp mellan Sveriges och Englands herrjuniorer när Nevza Championship drog igång på tisdagseftermiddagen. Båda lagen bjöd på en hel del misstag och det blågula laget kämpade för att hitta stadgan i spelet. Periodvis så det riktigt bra ut, men det växlades också med perioder där det inte alls stämde.

Servemissar ställde till det en del för svenskarna i det första setet. Hela åtta stycken sådana blev det under setet och ändå vann man ganska säkert med 25-20. Detta mycket tack vare en riktigt bra avslutning där det flöt på riktigt bra.

I andra set fungerade servandet bättre, men nu var det istället i anfallet som det kärvade. Servemottagningen hamnade allt för ofta så att det blev svåra lägen att anfalla från och ett bra blockande England satte stopp för många smashar. Engelsmännen vann med 25-20, men en bra svensk avslutning var det som hindrade siffrorna från att bli ännu större.

Fram till halva det tredje setet var det jämnt, men efter 13-13 var det England som var klart starkare. 25-19 blev setsiffrorna.

I det efterföljande setet kändes det som om svenskarna äntligen hittade rytmen i sitt spel. Fortfarande kom det något misstag, men nu blev det inte mer än ett i rad och sedan var det full fart igen. Efter ledning med 10-3 slog det blågula gänget av något på takten, men setsegern var ändå säker.

Då var det dags för ett avgörande set och svenskarna fick där en kanonstart. 5-0 stod det på poängtavlan efter ett flertal engelska anfallsmissar. 7-1 var det innan engelsmännen kom igång och samtidigt kom det lite missar från svenskarna. Så vid 10-10 var det kvitterat och helt öppet igen, men då lade Sverige in en ny växel och rann iväg till setvinst med 15-11 och därmed var den ack så viktiga segern säkrad.

-Det blev aldrig någon riktig harmoni i vårt spel eftersom vi bröt av bra perioder med stunder där vi missade alldeles för mycket, menar tränaren Göran Persson. Oerhört skönt att vi ändå kunde reda ut det till slut!

Liberon Filip Nilsson gjorde en bra match och var nöjd med avslutningen av matchen.
-Vi hittade inte den riktiga glöden förrän i slutet av matchen, men vi slet hårt i block och försvar, berättar Nilsson.

Sverige - England 3-2 (25-21, 20-25, 19-25, 25-19, 15-11)
Bästa svenska poängplockare: Jacob Link 25, Jakob Molin 10, Martin Bergman 8

Imorgon, onsdag, väntar två matcher. Kl. 11.00 väntar Island och kl. 19.00 står Danmark på tur i den sista gruppspelsmatchen. På torsdag spelas final och bronsmatch.

Resultat, bilder, länk till stream från matcherna mm. finns på turneringens facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2015-10-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer