Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige presterar under fullspäckad första tävlingsdag

Sveriges damjuniorer gjorde starka insatser mot första tävlingsdagens båda motståndare. Först spelade laget mot Färöarna som historiskt har svårt att hävda sig mot de lite större nationerna i NEVZA. Där blev det 3-0 (25-14, 25-13, 25-18). Nästa match gick efter en snabb lunch mot Island och även där blev det 3-0 (25-17, 25-14, 25-14)

Sverige-Färöarna 3-0

Efter att de flesta av spelarna hade varit vakna i ca 18 timmar när vi släckte ljuset kl 22 på måndagskvällen så fanns en liten oro från tränarstaben att det skulle vara svårt att vara riktigt skärpta på tisdag morgon när turneringen drog igång. Men det visade sig vara rätt så ogrundat.

 

Tjejerna gjorde en gedigen laginsats där alla bidrog med mycket i en match där 10 av spelarna bidrog med minst 2 gjorda poäng. Flest plockade Isabelle Haak som hade 11p och efter det så var det jämt mellan Stina Rix, Nora Andersson och ynglingen Sofia Andersson som alla hade 9 poäng vardera. Sofia som för övrigt är turneringens yngsta deltagare visade dessutom stor bredd genom att spela 1 set som vänsterkant och 2 som center. 

 

Sverige-Island 3-0

Nästa match skulle spelas kl15:30 men blev lite försenad pga killarnas heroiska 3-2 seger mot England. Denna gången stod Island för motståndet och efter att ha sett Island förlora knappt mot Norge på morgonen där Islands 2 stora anfallsstjärnor Elisabet Einarsdottir och Thelma Gretasdottir båda gjorde 22 poäng så var det tydligt att de skulle vara ett snäpp svårare än Färöarna. 

 

Vi fick dock matchen dit vi ville och kunde med ett omväxlande anfallsspel även i den här matchen gå till en rätt så enkel seger. Trots ett tuffare motstånd så spelade vi bättre och bättre. I Sverige så var Isabelle Haak ännu en gång den meste poängplockaren. Denna gången med 18p. Stina Rix fick med sig 10p, Filippa Hansson 8p samt Tilda Hellgren och Lilly Topic med 7p. Alla med mycket fin effektivitet. Ellen Nilsson startar matchen som passare men även Linnea Skogsberg kommer in och spelar och båda bidrar med 2 ess. Liberon Klara Andersson gör en av sina starkaste matcher någonsin i rollen och lyfter 53% perfekta mottagningar vilket bidrog rikligt till våran starka anfallsmatch!

 

Imorgon är det tidig upstigning för tjejerna. Morgonmatch 09:00 mot Norge, gruppfinal och lagets tuffaste utmaning hittills. Vinnaren får Danmark i semi och förloraren får Finland. De båda nationerna hade för övrigt en riktig holmgång ikväll som slutade 3-2 till finland efter att finskorna haft 2-0 för att sedan gå ner sig 2-17 i början av 3:e set. Båda nationerna ser riktigt farliga ut i år.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-10-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer