Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

En vinst och en förlust, final nästa

Den andra dagen av Nevza Championship innehöll två matcher för killarnas U19-landslag. Seger i en oväntat tuff match mot Island gjorde att det var klart för final, så en avslutande förlust mot Danmark spelade ingen resultatmässig roll.

Island har ett inte alls ofarligt lag att ställa på banan i årets upplaga av Nevza Championship. Det visade de med råge i förmiddagens match mot det svenska landslaget. Ett jämnt första set vanns av Sverige efter en stark avslutning. I andra set turades lagen om att ha ledningen, men det var Island som var vassast i avgörandet stund.

Tredje set kändes mycket viktigt att få ta hem och det märktes också på spelet. Det kändes spänt från början till slut och det var med mycket möda och ganska stort besvär som det blågula laget lyckades vända på ett fyra poängs underläge till seger med 26-24.

Den setförlusten blev för tung för islänningarna, som inte mäktade med att hålla ångan uppe i matchens sista set. Det vanns säkert av Sverige och i och med att Danmark samtidigt besegrade England så var det klart att Sverige och Danmark spelar final på torsdag eftermiddag.

Därmed var den avslutande gruppspelsmatchen mellan just Sverige och Danmark resultatmässigt betydelselös, men ändå ett mycket bra tillfälle för de spelare som inte fått så mycket speltid att visa upp sig och skaffa viktig rutin.

Svenskarna öppnade matchen starkt och skaffade sig ett klart grepp om första set, ett grepp som aldrig släpptes. I andra set var det danskarna som höll sig steget före och kunde kvittera tämligen säkert. Scenariot fortsatte sedan resten av matchen. Det svenska centerspelet var det stora glädjeämnet, men det räckte inte för att stoppa danskarna från att vinna både tredje och fjärde set med betryggande marginal.

Rikard Bilger i det svenska coachteamet ser fram emot finalen och menar att det finns mer att ge i finalen.

-Mot Island vann vi utan att imponera, men det såg bättre ut mot Danmark och nu ska vi göra turneringens bästa match i finalen imorgon, säger han hoppfullt.

Kl 15.00 spelas finalen och streamas på webben. Länk till streamen finns på turneringens facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns även samtliga resultat och många bilder från matcherna.

Sverige - Island 3-1 (25-19, 23-25, 26-24, 25-19)
Bästa svenska poängplockare: Johan Gruvaeus 16, Jacob Link 10

Sverige - Danmark 1-3 (25-18, 20-25, 18-25, 18-25)
Bästa svenska poängplockare: Bartosz Sulinski 8, Fredrik Ljung och Peter Blomgren 7

Fler nyheter

Publicerad: 2015-10-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer