Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Fyra landslag spelar EM-kval 2016

Nästa års landslagssäsong blir en gedigen säsong, där damer och herrar seniorer, samt damer och herrar på juniorsidan kommer att spela EM-kval. I helgen är det dags för lottning.

- Det är väldigt roligt att vi kommer ha fyra lag involverade i EM-kval under 2016. Med herrarnas senaste kval färskt på näthinnan så är vi naturligtvis förhoppningsfulla inför det kommande kvalet och det är bra att det lovande damlandslaget åter får ge sig in i kvalandet och få mästerskapsmatchning. För juniorlagen ger det möjlighet att mäta sig mot lag utanför det nordeuropeiska samarbetet Nevza, vilket är både motiverande och inspirerande och ger erfarenhet för framtiden, kommenterar landslagschef Hannes Brinkborg.


Speldatum

Juniorer:

Först ut på året spelar juniorerna, samma speldatum för både damer (U19) och herrar (U20):

Omgång 1 7-10 januari, omgång 2 31 mars – 3 april och sista omgången 7-10 juli.

Båda lagen äntrar tävlingen först i andra omgången som en följd av ranking.

Seniorer:

På seniorsidan spelas den första rundan 19-22 maj och den andra rundan avgörs under två på varandra följande helger 15-18 september 22-25 september. Tredje rundan och finalspelet avgörs under 2017. 

- Vi har ett mycket spännande landslagsår framför oss med många internationella mästerskapsmatcher för landslagen, avslutar Hannes Brinkborg. 

Fler nyheter

Publicerad: 2015-10-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer