Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nevza U17 pojkar. Tight kamp om gruppsegern.

Sveriges killar inledde den andra dagen av Nevza U17 i Kettering med en klar seger över Island. I och med att Danmark också vunnit sina 2 inledande matcher så blev den sista matchen i gruppen mellan Danmark och Sverige en ren gruppfinal. ”Vi spelade stabilt och gjorde vårt jobb, men det kommer dock krävas mer för att slå Danmark.” sa coach Aldis Jaundzeikars efter matchen mot Island.

Insikten, om att ytterligare en nivå skulle krävas för seger, verkade laget tagit till sig inför kvällens match. Killarna spelade sin bästa volleyboll hittills under turneringen vilket resulterade i en 2-0 ledning inför tredje set. De svenska killarna fortsatte att ha kommandot även i tredje set och halvvägs in i setet så såg det ut som om resultatet skulle sluta i Svensk favör. Men danskarna hade inte gett upp, en riktigt tuff servserie från den danske passaren gjorde att de fick vittring och började spela bättre och bättre. Samtidigt som de svenska killarna kanske kände av pressen från att ha möjlighetet att vinna gruppen. Danmark tog vara på det läge som öppnade sig och knep det tredje setet. De svenska killarna krigade på i fjärde men danskarna lyckades vinna även detta. Nu stod killarna inför ett femte och avgörande set. Början på avgörandet blev jämnt och ledningen skiftade mellan lagen. Tillslut så var det ändå danskarna, stärkta av sin upphämtning, som drog det längsta strået och där med säkrade en plats i semifinalen. För de Svenska killarna väntar nu istället en kvartsfinal mot England för att de skall kunna ta sig till semi. 

”Det är klart att det är surt att förlora när man hade en sådan ledning. Det är i sådana här lägen som man ser att man måste hålla nivå uppe från första till sista signal. Det är små marginaler som kan avgöra i en sådan här match. Första setet spelar vi väldigt bra och de kan vi ta med oss till kvartsfinalen mot England. Nu väntar en tidig match mot hemmanationen och de gäller att kunna ladda om för att prestera så bra som möjligt i den matchen.” Säger coach Aldis Jaundzeikars.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-10-31

Senast uppdaterad: 2015-10-31

Visa fler nyheter

Sponsorer