Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

En debut som ger mersmak

SBT-debuten är avklarad för ungtupparna Jacob Link och Jakob Molin. Trots uttåget under lördagen kan de sammanfatta en framgångsrik helg – och blicka framåt mot ett spännande Junior-EM.

Firma Link/Molin kom mer eller mindre med till SBT-premiären i Uppsala via ett bananskal sedan 19-åringarna tilldelats ett wild card av tävlingsledningen. Den som tror att den unga duon kom till Vaksala Torg för att se och lära får dock tänka om. När lördagens absolut sista föreställning gick av stapeln levde hoppet om avancemang till semifinalerna.

Men låt oss ta det från början.
Resan inleddes under fredag förmiddag på tuffast möjliga sätt, när toppseedade Bohman/Appelgren radade upp på andra sidan nätet. Inte helt oväntat slutade det med förlust i två raka set för ”Team Jake”, men deras spel lovade gott. Inte minst insatsen i första set som slutade med knapp förlust, 19-21.

Den första av lördagens två drabbningar blev än mer positiv. Motståndet, i form av Josef Buskhe och Johan Ström, avfärdades med 2-0 (21-16, 21-15), vilket tog dem vidare till avgörande match om semifinalplatserna.

”Nyttig erfarenhet”

Väl där slutade det som sagt med uttåg. Hemmahoppen Montas/Ruth var strået vassare och kunde avgå med segern via 21-18, 21-15. Trots starka insatser i dagarna två hade Link/Molin svårt att dölja besvikelsen:
– Vi kom inte upp i nivå, samtidigt som motståndarna spelade väldigt bra. Det blev lite för många misstag från vår sida, konstaterar Jacob Link.
– Deras försprång växte snabbt och då blev det lite jobbigt mentalt. Vårt försvarsspel var kanske den del som brast mest, fortsätter Jakob Molin.

Att laget njöt till fullo under tävlingen rådde dock ingen tvekan om:
– En härlig upplevelse! Och dessutom väldigt kul att vi vann andra matchen. Det här var en nyttig erfarenhet inför framtiden, säger Molin.
Link är inne på samma spår:
– Det är både lärorikt och otroligt kul att spela mot Sverigeeliten.

Hur känner ni att ni står er jämfört med toppspelarna?
Molin: Vi kan slå de flesta om vi spelar bra, men det gjorde vi inte i dag. Vi spelade okej, inte mer än så, och då räcker det inte.
Link: Skillnaden mellan oss och de bästa är att vi gör för många misstag. Kan vi hålla en jämnare nivå är vi tuffa att möta för vilket lag som helst.

Erfarna motståndarna, Lawrence Montas och Kjell Ruth, valde att hylla ungtupparna efter bataljen lagen emellan.
– Vi är imponerade. De har alla möjligheter att bli riktigt duktiga. Förutsättningarna finns där, inget snack.

EM nästa

Den avklarade SBT-premiären var bara början på en minst sagt häftig vecka för Link/Molin. Redan under söndagen reser de till Turkiet för att träningslägra inför U20-EM som går av stapeln i Larnaka (Cypern) nästa helg.
– Riktigt häftigt! Förra året slutade vi nia, så målet är att försöka överträffa den noteringen. Kvartsfinal vore fint, och en VM-plats ännu bättre, men då krävs att vi slutar sexa eller bättre. Vi siktar högt!

Alla semifinalklara lag:
Thurin-twins vs Ögren/Hansson (10:00)
Yoken/Nilsson vs Linde/Lindström (11:00)
Appelgren/Bohman vs Montas/Ruth (12:00)
Annerstedt/Östberg vs Berg/Barrefalk (13:00)

Här finns alla resultat från Dag 1 och 2!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besök swedishbeachtour.se för fler nyheter och mer information! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-06-12

Senast uppdaterad: 2016-06-12

Visa fler nyheter

Sponsorer